Ervaringsdeskundige

Als ervaringsdeskundige heb ik in de afgelopen 30 jaar tal van diëten gevolgd, maar na verloop van tijd kwamen de kilo’s er weer bij. Tot ik er achter kwam dat je niet moet diëten, maar gewoon gezond eten. Je zelf niet laten uithongeren zodat je later op de dag gaat snaaien. Zorg dat je tijdens de maaltijden voldoende en verzadigend eet. 

Door een gezonder gewicht voel ik mij lichamelijk beter, want snelle koolhydraten hebben grote invloed op je welbevinden, ik werd er heel erg moe van. 

Mijn interesse in voeding is in 2006 ontstaan nadat ik bij een gewichtsconsulente 29 kg ben afgevallen. In 2008 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging en het diploma behaald van gewichtsconsulente en in 2009 mijn praktijk gestart.

Wil jij het roer ook omgooien en werken naar een gezonder gewicht, bij Praktijk Gewichtig krijg je te maken met de pijlers: Bewustwording, Keuzes, Motivatie, Verandering, SMART, Bewegen.

Wees niet gestresst als je het maatje 36/38 niet haalt, hoeft ook niet, je kledingmaat is maar een getal, het belangrijkste is dat je je fijn voelt bij een bepaald gewicht en de relatie met eten weer goed is.

Als Gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de BGN (Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland). Hierdoor ben je als Gewichtsconsulente verplicht om per 3 jaar 60 scholingspunten te behalen. Zodat de kennis op voedingsgebied up-to-date blijft. Vanaf 2008 tot heden heb ik de volgende scholingen gedaan:

Daarnaast diverse workshop/lezingen en E-learnings: Angst, Alcohol en gezondheid, Focus op darmgezondheid, Voedingssuppletie, koolhydraatbeperkt, Sport- en voeding, Business Boostweek, Basics van suikers, Jong geleerd-oud gedaan, Zichtbaarheid. Masterclass Hormoonbalans en immuunsysteem.Voor bedrijven: Geen interesse voor acquisitie.

Praktijk Gewichtig is ook aangesloten bij Puur Gezond. Bij Puur Gezond wordt eten volgens een natuurlijke manier gepromoot, dus zonder pakjes en zakjes e.d. Maar gezond eten is meer, gezond zijn hangt met zoveel zaken samen, zoals voldoende slaap, ontspanning, beweging en genieten. Meestal als je wilt afvallen spreekt men van een dieet, maar je gaat gezonder eten wat bij jou past. 

WAT IS EEN DIEET?: Een dieet is voor mensen die vanwege gezondheid of kwaal bepaalde voedingsstoffen niet meer mogen of kunnen eten. 

De Puur Gezond boeken zijn ook bij Praktijk Gewichtig verkrijgbaar:

Slank in 8 stappen € 21,00
Eet Meer € 21.00
7 inzichten voor een blijvend goed gewicht € 21.00