Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Vitamine D

De zon als je geheime wapen!

Kijken jullie na de winterweek ook zo uit naar de voorspelde lente voor dit weekend? Op een beschut plekje kun je dan al genieten en even heerlijk proeven van de lente en de zonnestralen op je gezicht voelen.

Helaas is de zonkracht nu nog niet voldoende, we moeten nog tot ongeveer maart/april wachten tot de zonkracht voldoende is en de huid weer voldoende Vitamine D kan opnemen. Zonlicht is zelfs de belangrijkste bron van vitamine D. Elke dag 15 tot 30 minuten in de zon met handen en gezicht onbedekt is voldoende. Daarom is het aan te raden om in deze maanden een vitamine D-3 supplement te nemen.

Vitamine D is belangrijk om de calcium goed op te kunnen nemen. Ook is het goed voor je botten, spieren en immuunsysteem. Het helpt je immuunsysteem tegen ziekteverwekkers. Experts zeggen dat Vitamine D ervoor kan zorgen dat je minder snel besmet raakt met het coronavirus en dat je minder ziek wordt na besmetting. Er is nog niet voldoende onderzoek naar gedaan, maar de aanwijzingen zijn gunstig.

Het is lastig om via je voeding alle vitamine D binnen te krijgen die je nodig hebt. Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Dat betekent dat deze vitamine in vette producten voorkomt. Vooral in vette vissoorten zoals haring, makreel en zalm. In mindere mate komt vitamine D voor in eieren, vlees en roomboter. Het is toegevoegd in halvarine- en margarine, bak- en braadvet. Het is lastig om via je voeding alle vitamine D binnen te krijgen die je nodig hebt.

De combinatie van bewegen en buitenlucht is een heerlijke manier om even te ont-stressen en de dagelijkse zorgen los te laten. Zo werk je aan je mentale en lichamelijke gezondheid!

Sommige mensen kunnen beter het gehele jaar door extra vitamine D gebruiken:
Vitamine D-3 10 mg:
Kinderen 0-3 jaar,
Zwangere vrouwen,
Vrouwen 50-69 jaar,

Iedereen met getinte huidskleur, die weinig buiten komt of alleen volledig bedekt buiten komt 4-49 jaar.
Voor iedereen van 70 jaar en ouder is dat 20 mg per dag.

Wil je weten wat je moet aanpassen in je huidige eet- en leefpatroon om je optimaal fit te voelen? Of wil je misschien nog een paar winter- of coronakilootjes kwijt voordat het echt mooie weer aanbreekt? Bel of app naar 06-123 55 243 of mail naar info@praktijkgewichtig.nl

#hetgezondenoorden #HGN #vitamineD #zon #weerstand #buiten #mentaalfit #gewichtsconsulente #gewichtsverlies #gezondeleefstijl #lente #lekkerinjevel

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie