Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Nu Gezond Eten

#HetGezondeNoorden

Nu we veel thuis zijn is de verleiding om meer te eten en minder te bewegen groter dan ooit! Gevoelens als angst, eenzaamheid en verveling willen we het liefst wegstoppen en dat doen we graag met.... ETEN!

Juist nu is het belangrijk om gezond te eten. Voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in het goed laten functioneren van het immuunsysteem. Maar wat zijn nog meer voordelen van gezond eten?
Karine Hoenderdos van Puur Gezond legt het in onderstaande blog precies uit.

Wil jij ook gezonder eten, afvallen en je fitter voelen in Corona tijd, maar je weet niet hoe?
De gewichtsconsulenten van HET GEZONDE NOORDEN helpen je graag, zij geven je advies op maat, online, via de mail of telefonisch.

Waarom zou je wachten? Neem gerust vrijblijvend contact op (06-12355243) voor meer informatie, www.praktijkgewichtig.nl

Blog Karine:

Vijf redenen om nú gezond te gaan eten. Waarom je nu gezond gaat eten.

In voorlichtingsfolders lees je altijd dat gezond eten Heel Erg Belangrijk is, omdat je daardoor de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes kunt verlagen.
Dat is natuurlijk prachtig. Maar als je zo’n folder leest terwijl je (nog) niet ziek bent, dan denk je al gauw dat het zo’n vaart niet zal lopen. Want wanneer zou je dan die hartziekten, kanker en diabetes krijgen? Later pas, véél later. Bovendien gaat het maar om een kans om ziek te worden. Voor hetzelfde geld blijf je gewoon gezond, toch? Gezond eten voor je gezondheid: het is een lange-termijn-inspanning zonder harde garanties. Waarom zou je het dus eigenlijk doen?

Omdat het juist ook op de korte termijn zoveel voordelen biedt. Gezond eten (dus met meer groenten, fruit, peulvruchten en noten) kan je dagelijks leven behoorlijk verbeteren.

Om te beginnen zal je stoelgang verbeteren. Voor de mensen die lijden aan verstopping, een opgeblazen gevoel en buikkrampen is dit een enorme stap vooruit.

Ten tweede zal het gemakkelijker worden om je gewicht op peil te houden. Niet meer balen op de weegschaal, hoeveel is je dat waard?

Ten derde levert gezonder eten je veel energie. Geen dipjes meer, die je weg "moet" eten met snacks en snoep. Maar voldoende energie om de dag goed door te komen.

Ten vierde levert gezonder eten je meer vitamines en mineralen, stoffen die je lichaam net wat soepeler laten werken. Gezond voor je botten, spieren, bloeddruk, cholesterol: alles eigenlijk.

Ten vijfde? Je wordt mooier van PuurGezond eten. Je teint verbetert, je haren en nagels worden mooier. Je zit letterlijk beter in je vel.

Gezond eten merk je nú. En misschien ook nog op de lange termijn, maar dat zien we dan wel weer!

Karine

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie