Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

HEB JIJ HONGER OF HEB JIJ DORST?

Je hoort regelmatig iemand zeggen: “ik heb honger”, maar is dat dan wel zo?

Je kunt honger of dorst namelijk gemakkelijk met elkaar verwarren.

Honger- en dorstprikkels worden namelijk veroorzaakt in de hersenen, in de hypothalamus om precies te zijn. De hypothalamus is een onderdeel van de hersenen dat zich voornamelijk bezighoudt met de basisbehoeften van de mens: eten, slapen, drinken etc.

Als je bloedglucose-level daalt tot een bepaald punt wordt er een signaal gestuurd naar je hypothalamus. De hypothalamus stuurt vervolgens prikkels naar je lichaam om bepaalde hormonen te laten vrijkomen. Door die hormonen ontstaat het hongergevoel. Als je lichaam water nodig heeft, kan het zijn dat je lichaam een honger-seintje doorgeeft naar je hersenen, terwijl je lichaam eigenlijk water nodig heeft.

Het verschil tussen honger en dorst is dus lastig op te merken, behalve dat je van dorst vaak een droge mond en keel krijgt.
Het is daarom goed om te leren luisteren naar je eigen lichaam. Voel waar je behoefte aan hebt. Heb ik honger of heb ik dorst? Drink eerst een glas water en voel dan nog eens waar je behoefte aan hebt. Eet er eventueel wat fruit bij.

Wil je meer weten over een gezondere leefstijl of wil je hulp bij gezond afvallen, neem dan contact op via info@praktijkgewichtig.nlof app. of bel naar 06 – 123 55 243

#HGN #HetGezondeNoorden #Honger #Dorst

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie