Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Het juiste moment om de knop om te zetten is NU!

Voor sommigen loopt de vakantie alweer ten einde, anderen genieten nog volop van luilekkerland. De aanmeldingen bij de meeste gewichtsconsulenten beginnen alweer binnen te komen, maar dan wel "na de vakantie begin ik hoor, eerst nog even lekker genieten".

Blijkbaar is het een hardnekkig denkpatroon dat gezond eten en genieten niet samengaan. Wat ik ook standaard hoor is:
"De knop moet om" of "ik zoek een stok achter de deur". En zo raar is dat niet, we hebben het gevoel dat we radicaal iets moeten veranderen in ons eetpatroon om het gewenste resultaat te bereiken. Dat we veel niet meer mogen en van alles moeten. En daar hebben we blijkbaar motivatie voor nodig omdat deze verandering als negatief wordt gezien.

Ik geloof niet dat er een knop is. Ik noem het liever een mengpaneel. Met heel veel verschillende schuiven waar je, afhankelijk van de omstandigheden, mee kan fine-tunen. Als je je leef- en eetpatroon gezonder wil maken, dan beweeg je langzaam de schuiven weg van je ongewenste gewoonten. Schuifje water drinken aan, schuifje bewegen omhoog; de ene dag kan dat een stukje verder dan de andere. Soms gaat het schuifje groente even naar beneden; omdat bijvoorbeeld het effect "weekend" aanstaat. Dit geeft niks, op maandag zet je groente+fruit+water even weer op maximale input. Of de equalizer "slaap" staat niet goed afgesteld waardoor het schuiven aan de knoppen niet het gewenste effect heeft.
Ieder mens heeft zijn eigen configuratie, alle schuifjes hebben hun eigen ideale afstelling.

En hoe zit dat dan met die stok? Klinkt nogal als een agressief middel. Ik heb geen stok achter de deur staan om jou mee te slaan, ik reik je hooguit een stok om op te leunen als je het moeilijk hebt. Motivatie zit voornamelijk in jezelf, ik help jou alleen de juiste schuifjes met de juiste afstelling te vinden zodat die stok uiteindelijk helemaal de deur uit kan.

Wil je wachten tot na de zomer om te gaan werken aan een gezond gewicht? Dat is prima, maar het mag ook nú. Nu is altijd een goed moment!

Veel zorgverzekeraars vergoeden deels de consulten van de BGN Gewichtsconsulent. Kijk of jouw verzekeraar erbij staat.
https://gewichtsconsulenten.nl/vergoeding-via-je-zorgverzekering

Meld je alvast aan voor een individueel of groepsbegeleiding. info@praktijkgewichtig.nl of 06 123 55 243

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie