Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

September 2022

Eet gezond met Jeltje september 2022

Wat is jouw doel

Mooi was de zomer …. We hebben allemaal kunnen genieten van een prachtige zomer. Of je nu thuis, op de camping, hotel, vakantiehuis was, in binnen of buitenland, we hadden niet te klagen wat het weer betreft. Het was soms zelfs heet. Maar nu is het tijd om te werken, sporten en natuurlijk gezond eten. In de vakantie laat je meestal de touwtjes iets vieren en eet je makkelijk, maar niet altijd even gezond. Als je iets wilt veranderen aan je eetpatroon, dan vraagt dat om een gedragsverandering. Wil je een ander resultaat. Dan zal je andere keuzes moeten maken. Het is belangrijk dat je bewust wordt wat je nu doet en wat niet werkt op weg naar je doel.

Wat was je doel ook alweer, pak pen en papier en schrijf op wat je wilt, wat ga je doen om dat doel te bereiken en hoe zou je je voelen als je je doel hebt bereikt. Maak het SMART, Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Dus wat je leert, omzetten in gedrag. Ik hoor je denken, maar hoe begin ik! Misschien is dan een workshop “Gezonde Voeding” iets voor jou, start binnenkort, waar je inzicht krijgt in welke voedingsmiddelen je dagelijks moet innemen om een gezond en fit lichaam te hebben/krijgen. Kijk voor begeleiding naar een gezonder gewicht even op de facebookpagina Praktijk Gewichtig

LUNCH BROODJE MAKREEL ( 2 personen)

IngrediŽnten:

  • 10 gr. verse platte peterselie
  • 3 el mayonaise
  • 4 volkoren boterhammen
  • 4 augurken
  • 85 gr. graatloze gerookte makreelfilets

Bereiding:Doe ¾ van de peterselie en alle mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de peterselie fijn. Bestrijk de sneetjes brood met de peterseliemayonaise. Verdeel de plakjes augurk en makreel in stukken erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte). Voor het cursus-workshop-aanbod kijk op facebook of hier de website.

Een gezonde groet,
Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie