Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

September 2021

EetGezond met Jeltje september

Wat je al niet hoort zo in de wandelgangen over eten, diëten etc. Zoals jullie misschien wel weten werken diëten niet op de lange termijn en is het moeilijk vol te houden. Diëten zijn voor mensen met een ziekte die bepaalde voedingsmiddelen moeten laten staan. Maar als je wilt afvallen dan moet je gewoon gezonder en bewuster eten. Wist je dat een gezond eetpatroon je heel veel oplevert, wat te denken van een gezond lijf. Het is echter geen garantie voor de toekomst, maar kan wel bijdragen aan een fit en vitaal lijf. Als je heel ongezond eet is de kans namelijk vele malen groter naarmate je ouder wordt dat je lichamelijke klachten krijgt. Zo kun je door overgewicht een te hoge bloeddruk ontwikkelen waar je meestal een pilletje voor krijgt om deze naar beneden te krijgen. Soms moet je daar ook een plastablet bijnemen om het teveel aan vocht in je lichaam kwijt te raken of zelfs steunkousen gaan dragen. Maar ook door een verkeerd eetpatroon kun je een te hoog cholesterol krijgen. Maar al die pilletjes bij elkaar opgeteld kunnen ook bijwerkingen geven en neemt je lichaam minder vitamines en mineralen op uit de voeding. Zo blijf je in een vicieuze cirkel doorgaan en is het des te moeilijker om het tij te keren. Dat niet alleen, maar ook maak je meer gebruik van de zorg, dus hogere zorgkosten en je bent zo door je eigen risico heen. Het moment om stappen te zetten naar een gezondere leefstijl is niet morgen of volgende week maar NU! Eet bewust.

Frisse Pastasalade (4 personen)

IngrediŽnten:

  • 300 gr schelpjespasta
  • 300 gr verse sperziebonen
  • 300 gr broccoli
  • 2 el. Pijnboompitten
  • 2 sjalotten, 240 gr tonijn (in olie)
  • 320 gr tonijn in zongedroogde tomatendressing
  • 8 gr basilicum.

Bereiden:

  • Kook de pasta
  • Kook de sperziebonen in 7 minuten beetgaar
  • voeg na 2 minuten de broccoli roosjes toe
  • Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin
  • Giet de pasta af en spoel af met koud water
  • Laat uitlekken en doe in een platte schaal
  • Snipper de sjalotten
  • Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta
  • Breng op smaak met peper en bestrooi met de blaadjes basilicum

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl.
Op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte)

Een gezonde groet,
Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie