Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

November 2020

RTL Obese

Heb je ook met verbazing gekeken naar het RTL programma Obese, een groep mensen met extreem overgewicht werden 8 maanden begeleidt. De nadruk in het programma lag heel erg op sporten. Krachttraining bij afvallen is wel aan te raden. Wat er gegeten moest worden werd minder belicht. Niet altijd werd het einddoel bereikt, maar de kilo’s die bij de kandidaten eraf gingen, was mooi meegenomen.

Is het voor jou ook nu of nooit…… om wat voor reden dan ook, om nu het roer om te gooien en te starten. Of denk je later, want Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw komen nog met al het lekkers. Beter is om nu alvast aan de slag te gaan, het is nog 6 weken tot eind december. Je leert om ook naast gezond eten dat er ruimte is voor iets lekkers. Je volgt geen dieet, maar leert genieten van gezonde voeding waar je lijf heel blij van wordt. Voeding is je medicijn. Overgewicht kan lichamelijke klachten veroorzaken, zoals gewrichtspijnen, waardoor lopen moeilijker wordt.

Hoge bloeddruk, Diabetes 2, vermoeidheid, slecht slapen. Ook kun je meer last hebben van overgangsklachten. Naast gezonde voeding is beweging ook belangrijk. Kies voor beweging waarbij jij je lekker voelt. Vanwege de gedeeltelijke Lockdown mogen 2 personen tegelijk op consult komen. Individueel is ook mogelijk. Misschien kun je nog aanspraak maken op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, gaat niet ten koste van je eigen risico. En in het nieuwe jaar doorgaan met het nieuwe budget van de zorgverzekeraar. Bij Praktijk Gewichtig wordt Corona proof gewerkt met een scherm.

Erwtensoep (4 personen)

Erwtensoep (4 personen)

IngrediŽnten:

  • 400 gram spliterwten2 vleesbouillontabletten2 schouderkarbonades2 preien (in ringen)1 knolselderij (geschild, in blokjes)2 aardappels (geschild, in blokjes)1 rookworst1 handje bladselderij (grof gesneden)
  • soepgroenten.

Bereiden

Breng de spliterwten en bouillontabletten met 2 liter water aan de kook in een grote (soep)pan. Voeg de karbonades toe en kook zachtjes circa 30 minuten. Roer de prei, knolselderij, aardappels en soepgroenten erdoor en kook zachtjes circa 30 minuten verder. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.

Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de rookworst toe. Schep al het vlees uit de pan. Snijd het in stukjes of plakjes en roer het samen met de bladselderij weer door de soep. Verdun de soep als deze te dik is eventueel met een scheutje warm water of bouillon.

Ik ben te bereiken via info@praktijkgewichtig.nl en via mob. 06 – 123 55 243. Op Facebook: Jeltje Pool of Praktijk Gewichtig (like deze pagina, dan blijf je op de hoogte). www.praktijkgewichtig.nl

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie