Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Mei 2020

Corona en gezonde voeding

Het nieuws over het Coronavirus en de relatie met overgewicht roept angst op bij veel mensen. IC-artsen zien al langer dat zwaarlijvige patiënten oververtegenwoordigd zijn op de intensive cares. De cijfers schommelen tussen de 65 tot 80 procent. Maar om nu a la minute te starten met een crash-dieet is niet aan te raden, omdat je dan alle belangrijke voedingsstoffen niet binnenkrijgt.

In deze Corana -tijd ben je misschien minder in beweging, door de stress eet je ongezonder, omdat je niet naar je werk kunt of je bent aan het thuiswerken, je moest je kinderen thuis lesgeven, je de kleinkinderen niet kunnen zien, vul zelf maar verder in ..... Een update van 28 april: na de persconferentie van premier Rutte zijn er een aantal zaken verruimd betreffende de lock-down-regels. Diverse branches mogen weer open en aan het werk. De basisschool -kinderen zijn vanaf 11 mei weer gedoceerd naar school en mogen weer trainen. Dat trainen geldt ook voor jongeren tot 18 jaar, maar dan wel met een ruimte van 1.5 meter van elkaar. Om je weerstand en immuunsysteem te verhogen of op peil te houden is van belang om ervoor te zorgen dat de inname van vitamine C en D, zink en selenium voldoende is. Vitamine D kunnen we volop halen uit de zon, dus zorg minimaal voor een half uur per dag zonlicht op je huid.

De vitamine C haal je uit 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag. De hoeveelheid selenium krijg je binnen door daags 3 á 4 paranoten te eten. Het mineraal zink krijg je binnen door het eten van zuivel, vis (haring), bruinbrood, peulvruchten en zilvervliesrijst. Bij Praktijk Gewichtig kun je ook weer een afspraak plannen. Vind je dit nog te vroeg om te komen, dan kun je ook een online begeleiding/coaching volgen. Zie op de vernieuwde website wat de mogelijkheden zijn. www.praktijkgewichtig.nl

Recept Broodje haring voor 4 personen

IngrediŽnten

  • 2 bruine stokbroden
  • 3 eetlepels kruidenboter
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 2 pakken maatjesharing (a 2 stuks)
  • 1 bakjes selleriesalade (a 250 g)
  • ½ kropsla

Bereiden

Brood in lengte halveren en iets uithollen. Brood besmeren met kruidenboter. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Haring in reepjes snijden. Selleriesalade mengen met haring, ui en appel. Op smaak brengen met zout en peper. Sla schoonmaken, wassen en droogdeppen. Slabladeren over helft van brood verdelen. Haringsalade erop scheppen en afdekken met andere broodhelften.

Ik ben te bereiken via info@praktijkgewichtig.nl en via mob/app. 06 – 123 55 243. Op facebook: Jeltje Pool of Praktijk Gewichtig (like deze pagina, dan blijf je op de hoogte)

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie