Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Maart 2022

EetGezond met Jeltje maart 2022

Ontbijt met overnight oats.

Je wilt nog steeds afvallen, maar het lukt je steeds weer niet. Wat gaat er fout! Gooi je te rigoureus het roer om met een dieet waar je heel veel voeding niet meer mag eten dan is het vaak al gedoemd om te mislukken. Het nadeel is dat je te snel te veel gaat afvallen. Met gezonde voeding en extra beweging gaat het je ook lukken om af te vallen alleen misschien iets minder snel. Wel is het aan te raden om iets te minderen met koolhydraten want je hoeft niet 2x per dag brood te eten.

In mijn begeleiding begint les 1 met: Bewustwording – Keuzes – Motivatie- Verandering – Smart- Bewegen.

Tijd voor verandering: Ontbijt bijvoorbeeld met overnight oats. Wat is dat denk je. Nooit van gehoord. Een overnight oats is een kom havermout die je een nachtje in de week zet in je koelkast. Het wordt zo lekker smeuïg en zacht, voeg ’s morgens wat zacht fruit (bijvoorbeeld frambozen/blauwe bessen) toe en je kunt zo na het opstaan ontbijten. Zoveel werk is het dus niet. Het basisprincipe is altijd hetzelfde: reken ongeveer 40 gram havermout op 200 ml. zuivel, roer dat goed door en zet dat een nacht in de koelkast. De volgende ochtend roer je het door en voegt zacht fruit en eventueel een eetlepel ongezouten noten toe. Variatie hierop zijn: kokosmelk, amandelmelk, havermelk, lactosevrije melk (Alpro). Maar voor de liefhebber kun je ook een havermoutpap maken. De eerste stap naar een gezonde leefstijl, wil je meer weten over workshops/begeleiding, kijk dan bij mijn workshops.

Overnight oats (ontbijt voor 1 persoon)

IngrediŽnten:

  • 40 gram havermout
  • 200 ml, Melk
  • 100 gram frambozen/blauwe bes
  • 1 eetlepel ongezouten noten

Bereiding:

’s Avonds 5 min. voorbereiding, doe 40 gram havermout en 200 ml melk in een kom en zet deze in de koelkast. ’s Morgens omroeren en fruit en noten toevoegen.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte). Voor het cursus-workshop-aanbod kijk op facebook of hier de website.

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie