Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Maart 2021

EetGezond met Jeltje maart

De dagen worden weer langer en in het weekend van 4 en 5 April is het Pasen. Dat staat meestal in het teken van lekker eten terwijl je graag met je familie mee wilt doen en niet ongezellig wil zijn nu je aan het afvallen bent en steeds nee moet zeggen. Is het etentje bij jou thuis dan kun je hier rekening mee houden door koolhydraat beperkte gerechten te bereiden. Gezond eten is bij voorbaat niet minder lekker. Een brunch is momenteel heel populair, maar is ook weer een valkuil om teveel brood te eten.

Beperk dat met stukjes stokbrood, een soepje of eieren. Eieren en Pasen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt ze koken, spiegeleitje bakken of een omelet met groenten maken. Een ei verzadigt, net zoals yoghurt. En dan heb je nog de chocolade paaseitjes en hazen. Heerlijk zullen veel zeggen! Als je er eentje neemt, eet het dan mindful want één is net zo lekker als het hele zakje.

Zorg ook voor gezonde tussendoortjes zoals een reepje komkommer, tomaat, paprika, radijsjes, eventueel met een mager dipsausje. Het avondeten kun je lekker gezond maken met een buffet met verschillende soorten mager vlees, aardappeltje, rijst of pasta met veel groenten, doe er ook rauwkost bij. Zet karaffen water met schijfjes citroen, sinaasappel, komkommer, munt op tafel. Blijf ook niet de gehele dag binnen zitten maar ga met je gezin of familie naar buiten. Blijf vooral bewegen! Fijne Paasdagen.

Gevulde eieren (60 kcal)

IngrediŽnten:

  • 8 middelgrote eieren
  • ¼ bakje tuinkers
  • ½ el dijonmosterd
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout.

Bereiden:

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met een vork. Meng de mayonaise, kerriepoeder en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de ei-helften mee. Bestrooi met de tuinkers.

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie