Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Juni 2020

Eet Gezond met Jeltje

Bikini/zwembroek proof. Ben jij klaar voor de zomer en bikini/zwembroekproof ? Je ziet vast wel eens jonge vrouwen of mannen in de bladen voorbij komen in zwemkleding op het strand. We willen allemaal wel zo’n figuur ! Maar we zijn mensen met allemaal een andere bouw, de één heeft een appel figuur, de ander de vorm van een peer, de vetverdeling is anders. Kijk eens om je heen, je ziet veel slanke mensen, maar ook mensen die wat steviger zijn, zelfs met flink wat overgewicht. Dat noemen we Obese , dan heb je een BMI hoger dan 30. Dan kom je qua gezondheid in de gevarenzone. Je hebt dan een grotere kans op een te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en misschien zelfs diabetes type 2, dat noemen we het metabool syndroom. Naast de meting van BMI wordt ook de taillemeting gedaan, een taille bij vrouwen niet groter dan 80 centimeter, bij mannen is de grens 94 centimeter. Je zult zeggen, ik eet wel gezond, door een wirwar aan adviezen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wat is nu gezond. Gezond is om zoveel mogelijk pure producten te eten, die niet bewerkt zijn of althans zo weinig mogelijk bewerkt. En misschien gebruik je medicijnen, die er voor kunnen zorgen dat vitamines en mineralen minder goed door je lichaam worden opgenomen. Magnesium is goed voor de botten , spieren en cholesterol. Ben je geen liefhebber om supplementen te slikken. Dan kun je ook een voetenbadje nemen met magnesiumvlokken of een pijnlijke plek insmeren met magnesiumolie. Wat direct door de huid wordt opgenomen. Praktijk Gewichtig is nu verkooppunt van Zechsal magnesiumproducten.

Pasta schotel met Penne (2 personen)

IngrediŽnten

  • 150 gr. Penne
  • 400 gr broccoli
  • 200 gr kipfilet
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 65 g roomkaas kruiden

Bereiding

Kook de Penne beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit de olie bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur. Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met een salade.

Ik ben te bereiken via info@praktijkgewichtig.nl en via mob. 06 – 123 55 243. Op facebook: Jeltje Pool of Praktijk Gewichtig (like deze pagina, dan blijf je op de hoogte). Tevens verkooppunt van Zechsal magnesiumproducten.

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie