Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Juli 2022

EetGezond met Jeltje juli 2022

Vakantietijd

Sommige mensen zijn niet zo tijdsgebonden wat betreft vakantie vieren, terwijl een ander moet wachten tot de schoolvakantie. Je gaat voor een rustige vakantie of het ontdekken van andere culturen. Vooral in de vakantietijd kun je heerlijk eten, maar pas op voor de extra kilo’s die je dat kan oplopen en mee naar huis neemt. Het blijft altijd een uitdaging met biertjes of wijntjes in de zon. Om daarin een balans te vinden is het belangrijk om met jezelf een afspraak te maken. Als je tijdens je vakantie allerlei uitstapjes wilt gaan doen, is daar natuurlijk energie voor nodig. Door gezonde voeding te eten krijg je energie en kun je tijdens een wandeling gezonde snacks meenemen zoals: fruit, noten, mueslirepen. Ga je all-inclusive in een hotel, dan heb je de buffetten waaruit je kunt kiezen. Bordverdeling: de helft met groenten, een kwart met vlees of vis en de overige kwart met aardappelen, rijst of pasta. Fruit neem je mee voor de tussendoortjes. Maar ditzelfde geldt natuurlijk ook als je tijdens je vakantie gewoon thuis blijft of tijdens een BBQ.

Bewegen blijft ook tijdens de vakantie belangrijk, meestal is dat geen probleem, tijdens een citytrip moet je veel bekijken, veel wandelen dus. Fietsvakanties zijn in trek, je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. Natuurlijk heb je momenten dat je in de fout gaat, herpak je weer, maar geniet vooral van je welverdiende vakantie.

Eenpanspasta met gehaktballetjes (4 personen)

Bron: Allerhande

IngrediŽnten:

  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. Penne
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroente
  • fles/pot 690 gr. passata di pomodora saus fijn gekruid
  • 700 ml water
  • 200 gr. mozzarella maxi
  • 15 gr. verse basilicum.

Bereiding:

Bak de gehaktballetjes even aan in een koekepan en doe ze samen met de penne, roerbakgroente en passata met het water in een hapjespan. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Kook zonder deksel op middelhoog vuur in 15 min. gaar. Roer regelmatig. Snijd de mozzarella in blokjes. Neem de pasta van het vuur en roer de mozarella en de basillicum blaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte). Voor het cursus-workshop-aanbod kijk op facebook of hier de website.

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie