Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Juli 2021

Nog even geduld en het is weer vakantietijd. Voor diegenen die al bezig zijn met een gezondere leefstijl en al zijn afgevallen mag je jezelf ook wel eens belonen. Hier enkele tips voor op vakantie: Ga je kamperen of in een vakantiehuisje dan kan je zelf de regie houden over wat je gaat eten. Dat geldt trouwens ook voor een all-inclusive vakantie in hotel of resort. Meestal heb je dan een ontbijt- en avond-buffet. Het verraderlijke hiervan is dat je graag overal wat van wilt proeven (je bent er nou toch). Maar om nu alle teugels te laten vieren terwijl je al zo goed op weg bent, is niet verstandig en maak daarom bewuste keuzes.

Meestal zijn er bij de buffetten de salade-bars waar je onbeperkt van kan nemen om toch een vol en verzadigd gevoel van over kan houden. Ook tijdens de vakantie is het een aanrader om 250 gram groenten per dag te eten. Neem de ene dag een voorafje, de andere dag een toetje. Het hoeft niet persé en - en te zijn. Je lichaam heeft ook vakantie waardoor je vaak minder calorieën verbruikt dus ook minder nodig hebt. Ontspan, maar blijf vooral bewegen. Wandelen, fietsen of zwemmen, het maakt niet uit wat je doet als je maar beweegt. Beperk alcoholische drankjes welke veel calorieën bevatten en drink vooral voldoende water.

Zorg er daarom altijd voor op weg naar je vakantiebestemming dat je een flesje water bij je hebt. Water drinken is ook goed om ’s morgens je spijsvertering op gang te helpen. Wees eerlijk, wat zou het jammer zijn als je na de vakantie weer helemaal van voren af moet beginnen. Op de camping komt al snel de BBQ tevoorschijn. Maak een lekkere wok schotel met verse spinazie. Eet smakelijk.

Roerbak Gerecht (2 personen)

IngrediŽnten:

  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram aardappeltjes (in plakjes of partjes of gekookt)
  • 200 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons
  • beetje olie

Bereiding:

Draai 2 ballen gehakt, bak ze in boter of olie gaar en bruin, bak als laatste de champignons mee. Kook of bak de aardappelschijfjes of partjes (. Wok de spinazie kort om en om in een beetje olie.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl.
Op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte)

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie