Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Januari 2023

EetGezond met Jeltje januari 2023

De beste wensen voor 2023. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Januari is de maand van goede voornemens, geldt dat ook voor jou ! Wil je gezonder eten en meer bewegen. Wil je het roer omgooien naar een gezonder eetpatroon. Afvallen is alleen succesvol als je je verkeerde gewoontes omzet naar goede gewoontes. Dat noemen we gedragsverandering. Je hoeft jezelf niet alles te ontzeggen. Vindt de balans in eten en bewegen. Alleen dan wordt het een succes.

Wat zijn nu de voordelen van afvallen: je kunt je leuker kleden, het bewegen gaat makkelijker, het is beter voor je gezondheid, omdat je minder medicatie nodig hebt. Dat scheelt je aanzienlijk in de portemonnee. Medicatie valt onder het eigen risico. Maar door je te laten begeleiden door een professional, de BGN Gewichtsconsulent, kom je te weten waarom je bepaalde voedingsmiddelen beter kunt laten staan, of juist wel moet eten, daardoor raak je veelal gemotiveerder en is het makkelijker om bepaalde voedingsmiddelen te laten staan. Zo is het vol te houden. Want wees nu eerlijk, als je iets niet mag, wil je het juist, heb je er juist trek in.

Belangrijk is om alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft ook alle dagen met voeding binnenkrijgt, zodat je fit en vitaal bent, i.p.v. alleen maar vulling, daar word je juist moe van. Het niet lukken om af te vallen kan meerdere oorzaken hebben, zoals een slaaptekort, stress, medicijngebruik. Misschien ben je meer het type om in groepsverband af te vallen, ook dat is mogelijk. In januari starten we weer met de groepsbegeleiding. Op locatie is ook mogelijk.

Spruitjes met spekjes, appel en rozijnen (2 pers)

IngrediŽnten:

  • 4 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 200 gram spekjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare boter of olie
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 appel
  • ½ theelepel kaneel

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze. Snijd van de spruitjes een stukje van de onderkant en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Was en kook de spruitjes in ca. 10 minuten gaar. Bak de spekjes in 1 eetlepel vloeibare boter of olie in 8 minuten gaar en bruin. Was de rozijnen in een zeef. Was de appel. Schil en snijd de appel in blokjes. Verwarm de rest van de boter/olie in een hapjespan of braadpan en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht. Meng de kaneel en spekjes erdoor. Giet de spruitjes af en meng ze door het appel/spekjesmengsel. Serveer er de kip en de aardappelen bij.

Heb je vragen/wil je begeleiding (individueel of in een groepje) dan kun je mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl. Je kunt mij ook vinden op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina dan blijf je op de hoogte).

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie