Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Februari 2023

Eet gezond met Jeltje februari 2023

Metabool Syndroom.

Wat is het metabool syndroom? Het metabool Syndroom is een combinatie van vier veel voorkomende aandoeningen, te weten: hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol; verhoogde bloedsuikerwaarden (diabetes 2) en overgewicht. Het metabool syndroom is geen ziekte op zich, maar wel een groep van risicofactoren. Deze risicofactoren apart zijn ongezond, maar wanneer deze in combinatie optreden, kunnen ze leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Veel mensen lijden ongemerkt aan deze symptomen. Wat is de oorzaak: Te grote porties eten, te veel snoepen en/of snacken, te veel frisdrank of alcohol, te weinig beweging, roken. Ziekten gerelateerd aan overgewicht zijn galstenen, hart- en vaatziekten, rug- en gewrichtsklachten, slaapapneu en bepaalde soorten kanker.

Val jij onder de categorie Metabool Syndroom, in maart geef ik workshops “Metabool Syndroom. Kijk voor de data op de website, meld je alvast aan. Tijd om het tij te keren en te werken aan een gezondere leefstijl.

Stampot zuurkool

Met rundergehaktballetjes. (4 personen)

IngrediŽnten:

  • 750 gr. kruimige aardappelen
  • 750 gr. zuurkool naturel
  • Een scheut halfvolle melk
  • 400 gram rundergehakt
  • Eventueel zout en peper

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet en spoel af met koud water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd de zuurkool toe aan de aardappelen. Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine rundergehaktballetjes.

Heb je vragen/wil je begeleiding (individueel of in een groepje) dan kun je mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl. Je kunt mij ook vinden op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina dan blijf je op de hoogte).

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie