Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Februari 2021

EetGezond met Jeltje februari

En dan is het alweer maandag …. Hoor je het jezelf zeggen? “Maandag ga ik op dieet”. Was je dit al vaker van plan, maar je motivatie ontbrak? Weet je wat het met diëten is? Je mag zoveel voedingsmiddelen ineens niet meer eten. Neem nu het koolhydraatarme dieet; dan moet je pasta, rijst, brood én aardappelen laten staan.

Vraag jezelf eerst even af: wat wil ik? Wat heb ik ervoor over? Wil je lekker eten of laat je veel voedingsmiddelen achterwege waardoor je tekorten kunt ontwikkelen? Als je bewust kiest voor gezonde voeding dan word je weer fit en vitaal, dan is het bankhangen echt voorbij. Maar verandering voor je brein is moeilijk en al helemaal als je niet alles meer mag eten. Verandering houdt in dat je van verkeerde voeding afscheid moet nemen en je de nieuwe gewoonte van gezonde voeding omarmt. Dat kan stap voor stap. Hou vooral voor ogen dat je gezond oud wilt worden en een bijkomend voordeel is dat je ervan afvalt. Je mag best wel eens een gebakje of andere lekkernij, dat noemen we de 80-20 regel.

Je lichaam moet in balans zijn: > Het heeft invloed op je bewegingscontrole > het werkt bij aan het denkproces, plannen en doelgericht handelen > het draagt een steentje bij aan emotie en motivatie. Gebruik eten en drinken niet als beloningssysteem. Wil je eerst kijken of het iets voor je is voordat je een begeleidingstraject start, dan kun je altijd meedoen aan een workshop. Het onderwerp is dan gezonde voeding. Voor nu nog even online, wellicht in maart weer in de praktijk. Meld je alvast aan.

Hollandse 'nasi' met saté≠saus (4 personen)

IngrediŽnten:

  • 300 g langgraanrijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 900 g nasigroente
  • 100 g boemboe nasi goreng
  • 250 g hamblokjes
  • 100 ml water
  • 4 witte scharreleieren
  • 250 g kant-en-klare satésaus
  • 4 el gebakken uitjes.

Bereiding:

Bereiding: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur. Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

Ik ben te bereiken via info@praktijkgewichtig.nl Ook kun je mij vinden op facebook: Jeltje Pool en Praktijk Gewichtig (like deze FB-pagina dan blijf je op de hoogte)

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie