Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Februari 2020

Voeding is het medicijn voor ons lichaam en je brein maakt daar ook deel vanuit. Het heeft goede voeding nodig om goed te kunnen functioneren. “Ons brein zit slim in elkaar” omschrijft collega Carola van Bemmelen zo mooi : Je brein is een prachtige volautomatische database waaruit het jouw hele leven bestuurt. Er is alleen één nadeel als je niet weet hoe je het moet managen, dan bestuurt het jou, blijf je in het verleden hangen met oude gewoontes en verandert er niets. Alles wat je in jouw leven meemaakt wordt opgeslagen op de harde schijf in je brein. De kaartenbak in je hoofd. Zodra er iets gebeurt in je leven, duikt je brein in die kaartenbak. Het zoekt uit het verleden en tovert de kaart naar boven die je in dergelijke situaties het meeste hebt gebruikt en komt met de oplossing. De Big Mac Hypnose, als je in het verleden een gevoel van angst of verveling hebt opgelost door een Big Mac te eten en je hebt deze oplossing heel vaak geoefend, dan zal je brein ervoor zorgen dat je waanzinnig veel zin krijgt in een Big Mac, zodat je je weer prettig voelt. Hetzelfde geldt wanneer je goede voornemens hebt, over afvallen, meer bewegen, stoppen met roken e.d. Heb je in het verleden je voorgenomen om gezonder te eten en het is niet gelukt, komt je brein met “het gaat je niet lukken” waardoor je er misschien niet eens weer aan begint. Dan zegt het stemmetje: dit is voor mij niet mogelijk, dit kan ik echt niet. Het laat je twijfelen en zorgt ervoor dat je niet eens meer een nieuwe poging waagt. Vergeet niet dat je alleen maar kunt falen als je niet begint of stopt. Vraag je jezelf af hoe je leven er over 5 jaar uit gaat zien, als je nu wel besluit om gezonder te gaan eten. Wat betekent het voor de kwaliteit van leven. Beginnen met afvallen is niet iets van begin januari, maar je mag iedere dag opnieuw beginnen aan een goede start. Lukt het je niet in jou eentje, dan is advies en coaching vlak bij, lukt het je niet om naar de Praktijk toe te komen, dan kom ik naar jou. Het werkgebied van Praktijk Gewichtig is de Gemeenten Westerkwartier, Noordenveld en Opsterland. Schroom dus niet om hulp te zoeken.

Appelsalade met noten

Nagerecht 4 personen

IngrediŽnten

  • 1 citroen
  • 1 eetlepels suiker
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 5 Elstar appels
  • 1 bakje noten naturel (175 g)
  • ½ ltr. vanillevla

Bereiding

Citroenschil boven een ruime schaal raspen. Citroen persen en met suiker en koekkruiden aan citroenrasp toevoegen. Roeren tot suiker is opgelost. Appels wassen, vruchtvlees rond klokhuis wegsnijden, in reepjes snijden van ca. 1 cm en mengen met citroenmengsel. Noten met een groot mes grof hakken. Helft mengen met appelsalade. Bergjes appelsalade in midden van 4 diepe borden scheppen. Vla eromheen schenken en rest noten over vla strooien.

Ik ben te bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of via mob. 06 – 123 55 243. Op facebook: Jeltje Pool of Praktijk Gewichtig (like deze pagina, dan blijf je op de hoogte). Nog even geduld , de nieuwe website komt er aan.

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie