Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

December 2022

Eet gezond met Jeltje december2022

December feestmaand

December is een feestmaand met maar liefst 4 feestdagen. Hoe ga jij om met verleidingen van al dat lekkers in december. Het Sinterklaasfeest is geweest en nu krijgen we eerst de Kerstdagen. Heb je al een lekker menu op het oog? Kook je zelf, bestel je eten, of ga je uit eten. Let er wel op als je iets besteld, dat je dat tijdig doet. Gourmetten is ook altijd een gezellig samenzijn met familie en vrienden, zodat ieder zijn/haar eigen eten bereidt. Voordeel hiervan is dat je zelf niet urenlang in de keuken hoeft te staan en je kan zelf bepalen wat je erop legt. Kies voor mager vlees zoals bief, varkens, kip of vis. Je kunt er een champignonnetje, paprika, ui, courgettes meebakken. Voor de kleintjes is een pannenkoekje een optie. Maak ook een lekkere salade, dan bedoel ik niet een vlees- of huzarensalade, dit zijn namelijk caloriebommen, maar een salade van diverse soorten sla, tomaat, paprika, komkommer en een eitje, hier kan je eindeloos mee variëren. Eigenlijk kun je veel door een salade doen. Veel verleidingen de komende tijd dus zorg voor balans in het eten en blijf bewegen. Maak bewuste keuzes wat je wel of niet eet. En dan hebben we nog de 4e feestdag Oud & Nieuw. Geniet van de feestdagen want je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst. Fijne feestdagen en een gezond 2023.

Pannekoekjes

IngrediŽnten

  • 1/2 pak volkoren pannenkoekenmix
  • 425 Ml melk
  • 1 Ei
  • olie

Bereiden

Maak van de pannenkoekenmix, melk en ei een glad beslag. Giet een beetje olie in een gourmet pannetje en een beetje beslag. Je kunt ook stukjes appel, rozijntjes, kaas of spek meebakken. Versier met jam, stroop, banaan of ander fruit. Tip voor het nagerecht: heb je beslag over: maak dan een pannenkoek in de koekenpan, besmeer met jam en rol deze op en snij in reepjes van 5 cm en serveer er een bolletje ijs en fruit bij.

Heb je vragen/wil je begeleiding (individueel of in een groepje) dan kun je mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl. Je kunt mij ook vinden op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina dan blijf je op de hoogte).

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie