Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

December 2021

EetGezond met Jeltje december

De eet lekker decembermaand.

Het lekker snoepen begon al in november toen de Sint aankwam in Nederland. De tijd van pepernoten en chocoladeletters ligt weer achter ons, en we gaan nu naar de Kerst. De vraag is: Wat eten we met de Kerst! We zitten nog middenin de Corona-tijd. Waarschijnlijk zit lekker uit eten er met de komende Kerst niet in. Veel restaurants en supers/slagerijen bieden maaltijden aan, zodat je deze alleen nog maar in de oven hoeft op te warmen, bestel dus tijdig. Je kunt ook gaan gourmetten, is voor de gastvrouw wel zo gemakkelijk.

Kies altijd voor magere vleessoorten en vis, beperk de sausjes en eet er royaal een salade bij van diverse slasoorten met komkommer, tomaat, ei. Wees zuinig met stokbrood. Heb je een buffet kies dan ook veel groenten. Kerst is een moment om gezellig samen met familie en vrienden door te brengen, een glaasje te drinken en te eten, maar ga je niet overeten.

Overdaad schaadt, af en toe wat snoepen tijdens de feestdagen is niks mis mee, want ongetwijfeld neem je tijdens de koffie/thee ook al iets lekkers. Overeten geeft een vervelend vol en moe gevoel en wat er niet aan gewicht bijkomt hoeft er ook niet af. En onthoudt, je wordt niet dik tussen Kerst en Oud en Nieuw, maar tussen Oud en Nieuw en Kerst. Blijf ook bewegen, overgewicht krijg je door meer kcal in te nemen dan te verbranden.

Komkommer Kerstboompje (10 stuks)

IngrediŽnten:

  • 250 g belegen kaas
  • 1 komkommer
  • 5 cherrytomaten

Bereiden:

Steek met behulp van het vormpje een ster per portie uit de kaas. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte een lange reep per portie van de komkommer. Vouw een reep komkommer vanaf de onderkant heen en weer omhoog. Druk plat, steek er een prikker door en trek uit elkaar tot een kerstboom. Halveer de tomaten. Steek elke prikker met komkommer in een half tomaatje en prik de kaasster er bovenop.

Geniet van de feestdagen en ik wens je een gezond 2022.

Behoor jij nu tot die groep waarbij de kilootjes eraan blijven plakken. Overweeg dan om mee te doen aan een doorlopende groepsbegeleiding, start in januari (om de week in kleine groepjes) of doe mee aan een workshop. Diverse dagdelen mogelijk.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op www.praktijkgewichtig.nl Op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte)

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie