Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

December 2020

Kerst kilo's

Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst. Hoe ga jij om met de verleidingen in de maand december. Je kunt vast wel inspiratie gebruiken voor relaxte Kerstdagen. Uit eten naar een restaurant zit er niet in i.v.m. de Corona-pandemie. Afhaal-menu’s zijn wel mogelijk, maar je kunt ook zelf een lekker menu samenstellen. Pak de folders van de supermarkten erbij en maak een lekker menu, je kunt dit zo gezond maken als je wilt. Dek de tafel feestelijk, het samenzijn met een beperkt aantal familieleden of vrienden is ook heel fijn, want wees nu eerlijk, het was een roerig jaar. We moesten allemaal afzien.

Wat is een gezonde maaltijd, kies voor de magere vleessoorten, veel groenten, volkoren rijst en pasta. Overeet je niet, neem kleine porties en blijf bewegen. Lees de challenge “Je gaat weer shinen” op de website Praktijk Gewichtig er nog eens op na. Behoor jij nu tot die groep waarbij de kilootjes eraan blijven plakken. Overweeg dan om mee te doen aan een groepsbegeleiding, start op donderdag 14 januari 2021 ( kleine groepjes) of doe mee aan een workshop. Kijk hiervoor op de website wat de mogelijkheden zijn.

Voorgerecht Kerstmenu ( voor 4 personen)

Carpaccio met rucola

Ingrediënten:
25 g pijnboompitten
1 el balsamicoazijn
5 el olijfolie extra vierge
60 g rucola (bakje a 30 g)
400 g carpaccio (vleeswaren)

Bereiding:
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Laat op een bordje afkoelen. Klop in een kommetje azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rucola in grove stukken. Schep in een kom de rucola en 1 el dressing door elkaar. Spreid de carpaccio uit op de borden. Maal peper en zout erboven. Besprenkel met dressing. Strooi de pijnboompitten erover en leg de rucola in het midden erop. De volledige recept voor een Kerstdiner staat bij recepten.

Lekker eten. Geniet van de feestdagen en ik wens je een gezond 2021.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl
Op Facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte)

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie