Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Augustus 2022

EetGezond met Jeltje augustus 2022

EET JIJ GEZOND !

We hebben ons tientallen jaren wijs laten maken dat vetten ongezond zijn. Als er maar 0 % vet vermeld staat op een verpakking dan stoppen we dat graag in onze winkelkar. Maar zijn voedingsmiddelen met 0 % vet wel zo gezond ! Vitamine A, D, E en K zijn vetoplosbare vitamines. Deze vitamines hebben altijd een bron van vet nodig om opgenomen te kunnen worden in het lichaam. Vet is hun transportmiddel, die je vindt in voedingsmiddelen zoals in noten, zaden, volvette zuivel, avocado, oliën en vette vis.

De vitamines uit een salade, tomaat of gekookte wortel neem je veel beter op wanneer je er bijvoorbeeld wat olijfolie overheen giet. Vroeger deed men op de gekookte wortelen een klontje boter. Helemaal vetvrij eten is dus geen goed idee. Natuurlijk wil je wel letten op welke vetten je kiest en de mate waarin je het eet. De verzadigde vetten in voeding is niet goed en veroorzaakt een te hoog cholesterol, bij verzadigde vetten denk dan aan vetten in koekjes, gebak, kant-en klare soepen, sauzen, vet vlees en gefrituurde snacks.

De tijd voor investeren in jezelf is NU aangebroken. Belangrijk is om te weten wat je lichaam nodig heeft, ga je het vullen of voeden. Je kunt via internet allerlei diëten vinden, met bijpassende boodschappenlijstjes, maar je kunt ook gewoon gezond gaan eten, niks mis mee. Een nieuwe lifestyle waarin je gezond eet en beweegt. Ik help je hier graag bij, dat kan via een workshop “gezonde voeding” of een traject begeleiding.

ONTBIJTJE MET GRIEKSE YOGHURT

MET WALNOTEN EN SEIZOENSFRUIT
(4 personen) Bron: Allerhande

IngrediŽnten:

  • 100 gr. walnoten
  • 1 galiameloen
  • 150 gr. verse aardbeien
  • 150 gr. witte pitloze druiven
  • 1 citroen, 300 gr
  • Griekse yoghurt 10%

Bereiding:

Hak de walnoten fijn. Snij van de meloen de schil en verwijder de zaadlijsten en snij in gelijke stukken van 2 ½ cm. Halveer de druiven en aardbeien. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe al het fruit, met het sap- en rasp in een kom en meng door elkaar. Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel het fruit en noten erover.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte). Voor het cursus-workshop-aanbod kijk op facebook of hier de website.

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie