Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

Augustus 2020

Eet gezond met Jeltje

De bouwvak in het Noorden is weer verleden tijd en ook jouw vakantie zit er op of nadert zijn einde. Oei wat zit de broek strak, de knoop moet los, de riem een gaatje verder, net zoals bij Marco in augustus 2019. Direct na de vakantie kreeg ik een telefoontje van Marco, zijn lichaam zat hem tijdens de vakantie behoorlijk in de weg , hij was met zijn gezin te kamperen geweest met de tent. Zo’n klein tentje waar je eigenlijk alleen maar op je knieën in kon kruipen. Voor Marco was de maat vol, hij wilde nu echt wat aan zijn overgewicht doen. Hij had tal van lichamelijke klachten zoals moeheid, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en te weinig beweging, dus geen conditie waardoor hij kortademig was. Samen hebben wij een plan voor een gezond voedingspatroon samengesteld waar ook bewegen bij hoorde. Zo nam Marco 2 x per dag het uitlaten van de hond op zich. Marco heeft een individueel traject gevolgd en is van 112 kg naar 89 kg gegaan. Maandelijks komt hij nog voor een kort consult en peptalk, zodat hij zijn gewicht onder controle houdt. Zeg je dat wil ik ook, eind augustus start er een groepsbegeleiding op de maandag en donderdagavond. Vind je het fijner om een individueel traject te volgen is dat ook mogelijk. “Wanneer je je richt op resultaat, zal je nooit veranderen, wanneer je je richt op verandering, zal je resultaat zien”.

Ratatouille Quiche (4 personen)

IngrediŽnten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 middelgrote eieren
  • 70 g tomatenpuree (blikje)
  • 200 ml crème fraîche (beker)
  • 100 g mozzarella of geitenkaas.

Bereiden

Verwarm de oven op 180 °C. Vet de quichevorm in met olie. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit de olie in een pan. Bak de courgette en de paprika 3 min. op hoog vuur. Giet af en schep in de quiche -vorm. Klop de eieren los met de tomatenpuree, crème fraîche, peper en zout. Schenk over het groenten-mengsel en verkruimel de kaas erover. Bak ca. 45 min.

Serveertip: Met spinaziesalade een volwaardige maaltijd.

Ik ben te bereiken via info@praktijkgewichtig.nl en via mob. 06 – 123 55 243. Op facebook: Jeltje Pool of Praktijk Gewichtig (like deze pagina, dan blijf je op de hoogte). Kijk voor de workshops en groepsbegeleidingen die starten in augustus op: www.praktijkgewichtig.nl

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie