Praktijk Gewichtig | +31 (0)6 123 55 243 | info@praktijkgewichtig.nl

April 2022

Eet Gezond met Jeltje april 2022

Lente-kriebels

Het is weer lente en de zon laat zich regelmatig zien maar wordt ook feller. Bij een zonkracht van 3 (zie site RIVM) maakt de zon weer vitamine D aan via de huid. Ook is het weer tijd voor zomerkleding. Kleurrijke kleding, korte mouwen en misschien al wel de korte broek tevoorschijn halen is binnenkort weer mogelijk. Het kan wel zijn dat je nog niet in het lichaam zit die je wilt en hier en daar nog een vetrolletje voelt. Die zijn met je zomerkleding niet meer te bedekken en daarom wil je het teveel aan gewicht kwijt, graag heel snel!

Maar wat is je DOEL! Wil je investeren in jezelf en je doel, en niet in … sprookjes geloven en jezelf voor de gek houden. Met een crash-dieet kun je snel afvallen, maar hou je dat vol voor langere tijd of je hele leven. De kans is groot dat je bij weglaten van belangrijke voedingsstoffen je gigantische tekorten krijgt. Je zult toch moeten werken aan leefstijl verandering en dat is mogelijk bij praktijk Gewichtig, individueel of in een groep. Samen maken we een plan voor jou op maat. Tot de schoolvakanties in het Noorden heb je nog 3 maanden. Zorg dat je je weer prettiger voelt in je zomerkleding. Daarnaast kun je extra gaan bewegen, fietsen, wandelen, tuinieren e.d. Krachttrainingen zijn belangrijk bij het ouder worden. Kleine stapjes maken, kijken waar winst te behalen is.

Omelet met groenten (lunchgerecht 2 personen)

Bron: Allerhande

IngrediŽnten:

  • 1 eetl olie, 200 gr.
  • Italiaanse roerbakgroente
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • 3 scharreleieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 gr. geraspte kaas 20+

Bereiden:

Verhit de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente met de Italiaanse kruiden en peper 6 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaten. Klop de eieren los met de melk en peper. Roer de kaas erdoor. Schenk het eimengsel bij de groente en meng goed. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op het mengsel. Bak de omelet met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Verwijder het deksel en bak nog 5 min. tot de omelet helemaal gestold is en het vocht verdampt.

Je kunt mij altijd bereiken via info@praktijkgewichtig.nl of kijk op facebook: Jeltje Pool en Praktijkgewichtig (like deze pagina op facebook dan blijf je op de hoogte). Voor het cursus-workshop-aanbod kijk op facebook of hier de website.

Een gezonde groet Jeltje Pool

Ik maak gebruik van cookies zodat ik u een optimale website kan leveren. Meer informatie